sábado, 5 de marzo de 2011

A. Vivaldi: el heavy del barroc

Si Vivaldi hagués tingut una guitarra elèctrica disponible a la seva època, és possible que l’estil heavy li hagués fascinat. Anem a treballar dos estils de música molt diferents que en realitat no ho són tant. Comencem doncs mirant aquest vídeo que compara una obra de Vivaldi i una improvisació heavy. Trobes alguna semblança?




Cadenza de la primavera

Aquí teniu la partitura del primer moviment de la coneguda Primavera de Les Quatre Estacions. L'has de copiar amb el Music Time i si t'hi fixes hi ha dos compassos buits que tu hauràs d'omplir com tu vulguis a la manera de cadenza. Pots experimentar el so abans de fer la teva creació i és per això que et deixo un enllaç a un teclat virtual. Aquí els tens:

TECLAT VIRTUAL


El violí és un dels instruments més importants del barroc i la guitarra elèctrica ho és del heavy metal. Clica sobre la guitarra elèctrica i veuràs i escoltaràs els diferents estils del heavy a més de donar-te informació sobre l'isntrument. Endavant !




Ara podràs sentir dues audicions més per violí i guitarra elèctrica. Escolta les diferents tècniques de cada instrument. En el cas del violí hi ha stacatos, legatos, marcatos i pizzicatos i en el cas de la guitarra com distorsiona el so i com arrossega la nota en forma de glissando. La finalitat és la mateixa, treure el màxim partit a l'instrument i impressionar a l'oient.



Les dues audicions les tens en el teu CD del llibre i són la pista 20 corresponent al violí i la 21 corresponent a la guitarra elèctrica. Les passes a mp3, les obres amb l'audacity i crees una nova pista on gravaràs un anunci radiofònic amb cadascuna. Recorda de regular el volum de la part parlada i de la música perquè s'entengui bé


No hay comentarios:

Publicar un comentario